By: rinz zura

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Thursday, 3-Jul-2008 04:57 Email | Share | | Bookmark
BUGGY Car

Kelmarin sampai 3 biji kereta Buggy nie....korang sure pernah tengok kereta nie kan selalu kat resort² kalau tak pun kat padang golf.... Tak tau la bos nak buat apa .... nak sewakan kat hotel² kot.. apa-apa la yg penting u all tengok la warna biru tu cun kan






Kawan-kawan opis sibuk bergambar nie... yer la bila lagi nak merasa naik buggy nie kan


Liza & Zali berangan jadi pelancong... Layaaaaaannnnn


Amboi amboi amboi kawan aku nie posing ngan Buggy biru gituuu


Aik, Pakcik nie pun x mau kalah nampak... Control ensem yer ciii


Buggy nie tak guna minyak tapi guna banyak batteri kereta


ini bahagian dalam.. tak banyak part.... simple jerkan


Oooo...ya jangan heran k... opis aku mmg macam² ada... sampai kereta pun boleh masuk


Tuesday, 1-Jul-2008 08:33 Email | Share | | Bookmark
Tag LAGIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..................



Monday, 30-Jun-2008 06:43 Email | Share | | Bookmark
Mushroom & Bayam


Mushroom Soup

Bahan-bahan
• 1 keping dada ayam
• 1500 ml air
• 500 ml susu segar
• 1 ketul kiub ayam
• 1 tin kecil cendawan butang - Potong dadu
• garam
• secubit ajinomoto
• 1/2 cawan tepung gandum
Cara-cara
potong ayam kecil2 rebus sehingga masak.
masukkan susu dan kiub ayam. masak guna api yang perlahan. masukkan mushroom.
masukkan bancuhan tepung dan kacau sehingga pekat. tambah perisa, garam dan ajinomoto. Dah siap pun...





Wednesday, 25-Jun-2008 08:22 Email | Share | | Bookmark
Char Kuey Teow Di Bawah Bulan Purnama



Bahan-bahan ( 2 org )
Sumber : che'iza@myresipi.com

UTK PASTE
200 gm udang
250ml air
4 ulas bawang putih di ketuk
6 sb sos tiram
3 sk kicap pekat
3 sb kicap manis
1 sk petis
2 sb pati ikan bilis / pati udang
2 sk garam (kalau sos tiram masin kurangkan 1sk)
1 sk gula

Cara-cara

UTK PASTE
- Rebus udang dgn air. Bila udang hampir masak, angkat udang dan ditoskan airnya. Air rebusan jgn buang....
- Campurkan semua bahan utk paste dgn air rebusan udang tadi, reneh hingga menjadi paste yg agak pekat.
- Matikan api biarkan paste sejuk dan bolehlah simpan dlm fridge.

UTK MEE
- Tumis lada boh hingga garing. Masukkan dlm 4sb paste td. Masukkan udang yg telah direbus td n kerang.
Biasanya penang char kuey teow agak berkuah so letak sikit air dlm 1/2 cwn.
- Air didih masukkan kuey teow, kucai, taugeh n kacau rata. Pecahkan telur, kacau dan bolehlah diangkat.
Proses memasak kuey teow ni dlm 3-4 min sj, pastikan api kuat semasa memasak.

*** kalau tak nak rebus udang pun boleh tp petis kena tambah jd 1sb. Paste ni juga sepatutnya sudah cukup masin dan manisnya
so tak perlu letak lg masa nak buat kuey teow tp kalau rasa cam tawar bleh adjust eh......

Alahai.... orang LABUAN masak char kuey teow juga boleh ke???? rasa mmg sedap tapi tak tau la nak compare ngan char kuey teow penang yang sebenar.... tak pernah rasa pun....






Bulatnya bulan tu... nampak cantik jer... tapi tu la camera pun x canggih so takat tu jer la boleh zoom





Saturday, 21-Jun-2008 13:52 Email | Share | | Bookmark
Karipap & Pisang Ball



nak cerita sikit pasal pisang ball tu.... kisahnya nak buat kaya ball, tapi lupa jem kaya kat umah xder, tepung pula dah bancuh... alamak!! mcm mana ini.... ermm... teringat pulak.. kan semalam daddy ader beli pisang emas.... so gunakan saja la yummy! yummy! rasa sungguh sedap


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net