By: rinz zura

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 6-Mar-2008 11:21 Email | Share | Bookmark
Nasi Goreng Simple

Pagi ni sempat masak nasi goreng untuk sarapan pagi... wah!!! rajinnya aku di pagi nan mulia nie.... sesiapa yang try resepi ader di sertakan... sedap atau tak terpulang kat tekak masing²... tapi kalau kat umah adik² ku mmg suka nasi goreng nie...



Bahan-bahan

3 cawan Nasi
2 biji bawang merah - dihiris
1 biji telur - (nak lebih pun boleh)
3 sb Sos tomato
5 sb Sos cili - (guna kimball lagi sedap)
minyak
sedikit garam

Cara masak
panaskan minyak, masukkan bawang agak² dah naik bau masukkan telur kacau cepat² sampai hancur, masuk sos tomato & sos cili gaul kejap last sekali masuk nasi dan garam gaul rata².... dah siap pun... boleh la hidang...

***kalau letak bawang goreng lagi best


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net